Föregående
Nästa

The Hills Yerba Mate

Populära produkter

Startkit - Completo

549kr

Yerba Mate Dryck - Patagonia

149 - 499kr

Startkit - Calabaza

329kr

Yerba Mate Dryck - Guava

149 - 499kr

Kategorier

Superdryck från Sydamerika

Yerba Mate [mah-teh] är en naturligt uppiggande dryck från Sydamerika som görs på bladen från superväxten ilex paraguariensis. Mate är känd för sina uppiggande- och återhämtande egenskaper och anses vara nationaldrycken i flera sydamerikanska länder. På senare år har drycken fått stor uppmärksamhet eftersom många fotbollsstjärnor dricker Mate inför träning och match.

⚡️

Naturligt koffein

Yerba mate innehåller en unik sammansättning av koffein och teobromin som ger en naturlig energikick som kan upplevas som jämnare och mer långvarig än andra koffeindrycker.

🍃

Mineraler & Antioxidanter

Utöver dess uppiggande egenskaper innehåller Mate även naturliga mineraler och antioxidanter såsom magnesium, kalcium, järn och zink.

🧘🏽‍♀️

Mental fokus

Mate passar utmärkt att dricka när du vill aktivera kroppen eller stimulera sinnet. Exempelvis när du studerar, tränar, och arbetar eller vill låta kreativiteten flöda.

Naturlig funktionsdryck

Mate är en naturlig källa till koffein och många upplever att den ger en energi som är jämnare och mer behaglig än andra koffeindrycker. Dessutom är Mate rik på naturliga mineraler och antioxidanter såsom magnesium, zink, kalcium och järn. Tillsammans bidrar dessa bland annat till minskad trötthet och att skydda kroppens celler mot oxidativ stress.

Näringsvärde per portion (30 g) ekologisk Yerba Mate

Magnesium

184 mg

49% av DRI

Zink

1,8 mg

18% av DRI

Kalcium

216 mg

27% av DRI

Järn

7,5 mg

54% av DRI

Vår story

The Hills erbjuder yerba mate-drycker som är naturligt uppiggande och fria från syntetiskt koffein. Vi förändrar dryckesmarknaden genom att erbjuda växtbaserade drycker som inte kompromissar på vår hälsa- och välbefinnande. ¡Salud!

Hitta oss i din butik

Sander Svendsen

”Yerba mate liknar inte någon annan dryck som jag testat tidigare. Jag dricker den dagligen, både inför träning och match. Den gör att jag håller mig fokuserad och orkar springa mycket mer.”

Vanliga frågor

Yerba Mate är ett örtte som är känt för sina uppiggande egenskaper, näringsinnehåll och sitt sätt att dricka. Mate är har sitt ursprung från norra Argentina, Paraguay och södra Brasilien och anses vara nationaldrycken i flera sydamerikanska länder. Vår yerba mate odlas helt ekologiskt i provinsen Misiones, nordöstra Argentina.

Stämmer! Vi är stolta över att kunna erbjuda er ekologisk yerba mate utan några kemiska bekämpningsmedel.

Vår yerba mate kommer från en familj av bönder som utövar ansvarsfull, rättvis handel och hållbart jordbruk i norra Argentina. Närmare bestämt i provinsen Misiones, Argentina. Vår yerba mate odlas med respekt för de inhemska skogarna. Den valda metoden möjliggör ett naturligt och hållbart samliv mellan skogarna och yerba mate dyrbara länder.

Läs om hälsofördelarna med yerba mate i vårt blogginlägg:

Våra produkter innehåller endast 100% ekologiska och naturliga ingredienser.

En vanlig energidryck innehåller ofta en stor mängd syntetiskt koffein vilket förknippas med negativa sidoeffekter såsom stress, ångest och sömnsvårigheter. Dessutom innehåller de ofta onödiga tillsatser såsom färgämnen och konserveringsmedel.

Våra drycker är fria från syntetiskt koffein och innehåller istället en unik sammansättning av naturligt koffein och teobromin som ger en mer balanserad och långvarig effekt utan de negativa sidoeffekterna. 

The Hills matedrycker:

– Innehåller inget socker

– Tillverkas av ett fåtal ingredienser

– Innehåller 160 mg naturligt koffein från endast yerba mate som ger den balanserade energin vi älskar

– Är fria från färgämnen och konserveringsmedel

– Smakar mycket lättare, fräschare och mer naturligt än traditionell energidryck

En burk innehåller 160 mg naturligt koffein från yerba mate.

Yerba mate-växten (Ilex paraguariensis) skiljer sig från teplantan (Camilia Sinensis.) och växer endast i Sydamerika. Yerba mate-växten är känd för att ha kaffets energigivande egenskaper, hälsofördelarna med grönt te och chokladens eufori. Det särskiljande elementet; innehållet av teobromin, som också finns i kakao, uppskattas för sin stimulerande och avslappnande effekt.

Precis som med grönt te bränns de aktiva  näringsämnena i Yerba Mate-växten när den utsätts för en temperatur över 100 grader. Dessutom kräver den traditionella infusionen ingen infusionstid, så den måste konsumeras direkt. Tänk på att det är viktigt att hålla temperaturen tillräckligt låg för att dricka mate utan att bränna dina läppar och mun. För att läsa mer om hur man förbereder mate, gå till det här blogginlägget: 

Vår Yerba Mate är 100 % lufttorkad genom en process som använder varm luft istället för rök. Det torksystemet gör att bladen är fria från PAH. Detta skapar en säker, hälsosam och lättsmakande yerba mate.

Stjälkarna är kvar eftersom de fungerar som ett naturligt socker och naturligt balanserar bitterheten som finns i yerba mate-bladet. Dessutom är det i denna del (stjälken) av växten som koncentrationen av teobromin (en stimulerande substans med avslappnande effekter) finns i stora mängder.

Teobromin är en naturligt förekommandede stimulant likt koffein som återfinns i yerba mate. Den är även förekommande i kakaobönan och sägs vara den ingrediens i choklad som ger eufori. 

Denna stimulant har en svagare men mer långvarig effekt än koffeinet.

Studier visar att en av teobrominets effekter är att sänka blodtrycket, till skillnad från koffein som höjer blodtrycket. Samma studier visar även att när koffein intas i kombination med teobromin så blir blodtrycket opåverkat, vilket ger en effekt av pigghet och fokus utan känslan av stress eller ångest.

Följ oss på Instagram